Kevät etenee ja lumet sulaa, tosin luotan takatalven tulemiseen.

Emman kanssa käytiin 10.3. kisailemassa Tamskin tallilla. Ensimmäinen rata meni hyllyksi heti, kun otin hihnan irti. Sekopääkoiruus otti ja lähti koirien joukkoon etsimään kuskina mukana ollutta Aleksia ja kiljui samalla kuin hengen hädässä. Lopulta kun päästiin radalle, se meni ihan hyvin. Yksi kielto kepeiltä ja viimeinen rima alas, mutta muuten oli erittäinkin sujuvaa menoa.

Toiselle radalle mietittiin strategiaa, jotta koira ei uudestaan karkaista lähdöstä vika suuntaan. Kannoin häkin halliin ja annoin koiran olla siellä tunnin verran. Kierrokset olivat laskeneet ja sain jopa kontaktin koiraan, mitä en ekalle radalle ollut saanut. Radalle lähdettiin hyvillä mielin ja neidin tekeminen oli hienoa! Ainoa virhe tuli siitä, kun suoraan mutkaputken takana istui täysin tummiin pukeutunut ratahenkilö ja Emman häkeltyi siitä ja jouduin ohjaamaan uudelleen putkeen. Rata meni muuten todella hyvin ja ihanneaika alitettiin 7.5 sekuntilla. Eikä Emma edes juossut maksimi nopeutta, vaan lähinnä sellaista höntsyjuoksua. Sinänsä tuo vitonen syö naista, koska jos olisin varmistellut ja ohjannut putkeen metrin pidemmälle, oltais nappastu toinen nolla. Mutta koiran tekeminen ja vire on sitä luokkaa, että kyllä me niitä nollia vielä nappailaan. Lisäksi olen itse huomannut kehittyneeni ohjaajana tämän taukotalven aikana. Lahjattomat reenaa! ;)

_3093473.jpg    _3093418.jpg

Eppu tykkää nukkua ja syödä, kuten kunnon papparaisen kuuluukin. Välillä kuitenkin meidän seniori saa duracell-hetkiä ja silloin sitten riehutaan! Koirat leikkivät selvästi enemmän keskenään nykyään. Ehkäpä Emman käytös ja vireystaso on Epun mielestä nyt sopivalla leikkiasteella. Emma onkin rauhoittunut talven aikana, vaikka onhan se vieläkin yli-innokas pöpipää. PikkuEmmasta on tullut jo henkisestikin melkein aikuinen.

_3093479.jpg


On ollut jännä huomata kuinka minuun todella luotetaan Ylökkissä. Pidän ryhmien järjestelyistä, sähköpostirumbasta ja alkeiskurssin suunnittelusta. Olen vasta 19v ja silti mukana koirakerhon agiitytoimikunnassa, hallituksessa varajäsenenä ja pian alkaa toinen alkeiskurssi, jolla olen vetäjänä. Aika paljon vastuuta, mutta me like.