PC184299.jpg

Tässä on hartaasti odotettu ja suunniteltu tapaus, sijoitusnarttu Vasti. Rodultaan pentu on lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira. Haaveideni koira. Tavoitteena ei ole sen enempää tai vähempää kuin päästä VaPePan pelastuskoiraksi etsimään kadonneita metsästä. Katsotaan kuinka lähelle tavoitetta päästään. Yritys on kuitenkin kova. Kuten pentukin on. Kova. 

WP_20151218_001.jpg

Vasti ei ole mikään helppo holsku. Sen olen huomannut jo parissa päivässä. Vasti vaatii paljon, mutta olin valmistautunut siihen. Pentu on nimittäin erittäin vahvasti työ/virkalinjainen, joten luonne on aivan erilainen kuin harrastusjalosteisilla. Vasti on kova, dominoiva, itsenäinen ja itsepäinen, rohkea, avoin ja sosiaalinen, mutta ei kuitenkaan välitä vieraista ihmisistä tai koirista paljoa. Käy haistamassa häntä heiluen ja sitten alkaa touhottamaan omiaan. Oppii nopeasti. Tekee mitä häntä sattuu huvittamaan. Miellyttämishalua ei hirveästi ole, mutta koulutettavuus on silti hyvä. 

Halusin koiran, joka on kova eikä säiky kaikkea, eikä riehakkaasti rakasta jokaista vastaantulijaa, mutta ei ole pidättyväinen/arka. Lisäksi halusin rohkean ja aktiivisen koiran, joka haluaa mennä ja tehdä. Halusin koiran, joka ei ole iso Emma.

Nyt näyttää siltä, että Vas on juuri toiveideni täyttymys.
Kiitos kasvattajalle! :)

           

PC184279.jpg

Tein aktivointilaatikon, jonka täytin sanomalehtisilpulla. Pari namia laatikon pohjalle ja ei muuta kuin koira etsimään namit. Emma rakastaa etsimistä. Vasti rakastaa laatikon syömistä.

PC184292.jpg

Monen mielestä olen hullu, kun hommasin isoksi kasvavan työkoiran. Olen itsekin sitä mieltä. Vähän hullua, mutta tarvitsin tekemistä. Opiskelu vie aikansa, mutta vapaa-ajalla ei ollut mitään tekemistä, kun terrierit on eläkkeellä. Nyt on sitten sitä tekemistä. Olin ajatellut, että ensimmäiset viikot mennään ihan vain arkirutiineihin tottutellessa, mutta pentu päätti toisin. Vasti selvästi kaipasi toimintaa, joten olemme aloittaneet katsekontakti/jätä/ota/perusasento ja noutokapulan merkitys-treenit. Ja tietysti tärkeimmän eli luoksetulon.

PC184302.jpg

Linkin takaa löytyy pentuesuunnitelma. http://www.working-dog.eu/breed/Ignitia-15291/planning

Vastin isä, Billy  on rotuunotettu, minkä vuoksi sen taustoja ei näy. Kopion tähän kasvattajan kirjoituksen isäkoirasta; Billy on Belgian armeijan virkakoirana toimiva BILLY MOSENTHAL (HD, ED & BACK: CLEAR). Billy on rotuunotettu, KNPV-taustainen koira. Liki 8-vuotiaana se on edelleen hyvässä peruskunnossa ja oli lähdössä piakkoin astutuksen jälkeen sotilasoperaatioon Lähi-itään.  Sen lähisuvusta löytyy useita KNPV-tittelöityjä koiria kuten KNPV PH1 Boelie (Fox), KNPV PH1 PH2 Obj Rudie (Pegge) ja KNPV PH1 Arko (Suttle). Osallistuessaan virkakoirien avoimiin Swiss Open -mestaruuskilpailuihin, se sai täydet pisteet (60/60p) puruosuudesta.

Selvennyksenä niille, joille yllä oleva teksti on siansaksaa; Vastin isä armeijalla töissä ja sen suku on oikeasti työkoiria täynnä.

Vastin emä, Lysti, on maastamuuttaja ja asuu nykyään Kroatiassa. Sieltä pentu lensikin kylmään Suomeen alkuviikolla. Vasti on siis suomalaisbelgialaiskroatialainen! :D

Twitterba471b3.jpg

Epusta en ole maininnut halaistua sanaa ja se johtuu siitä, että Paps muutti vanhemmilleni kokeilemaan ainoan koiran elämää. Eppu ei pysynyt Emman mukana lenkeillä ja se on ollut uudessa kodissaan (muutin siis lokakuun alussa pois lapsuudenkodista) jotenkin maassa. Selvästi vanhus kaipasi vanhempiani ja isäni tyynyä, jossa se aina nukkui. Emman ja Epun ero on siinä, että Emma on vain minun koira. Muut ihmiset on mukavia, mutta neiti roikkuu kintereilläni eikä kestäisi eroa. Eppu oli koko perheen koira. Joskus sanoin, etten ikinä päästä Eppua silmistäni saati anna sen muuttaa luotani, mutta tässä piti ajatella koiran parasta. Olen surullinen, että "menetin" pappakoirani, mutta Epulle rauhallinen ja tuttu ympäristö, rakkaat ihmiset ja hidastempoiset lenkit ovat parhaaksi. Lisäksi vanhempani kaipasivat koiraa elämäänsä. Isäni on innostunut uudella tavalla koiran hoidosta ja aikoo tehdä itse Epun ruuat. Kävi jopa ostamassa eläinlääkäristä kosteuttavaa hoitoainetta ja pesi Epun! ♥ Ikävä Eppua on suuri, mutta tämä tekee Epulle, vanhemmilleni ja lopulta myös minulle ihan hyvää. Uskollisesti palvellut ystävä ansaitsee arvoisensa eläkepäivät.

WP_20151217_22_12_13_Pro.jpg

Emma on ottanut pennun yllättävän hyvin vastaan. Ilmoittaa kyllä murinalla milloin ei jaksa lapsen riehumista lähellään ja Vasti tätä hyvin kunnioittaakin. Parit leikitkin on jo irronnut. Vasti yrittää leikittää ja vaaniikin jo Emmaa, mutta neiti vähän järkyttyy tällaisesta rohkeudesta. Ajan kanssa niistä tulee hyvät kaverit.

WP_20151217_002.jpg

Tässä Vasti on aidoimmillaan. Peto ♥